Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

túrós vaníliás kocka

Könnyű túrós piskóta bármilyen alkalomra, amikor egy kis kényeztetésre vágyunk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához a tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A sárgáját 3 evőkanál eritritollal kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A lisztet és a fehérjét felváltva, óvatosan a sárgájához keverjük, egy kisebb tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Közben a tej egy részével kikeverjük a pudingport, a maradékot egy lábasban 2 evőkanál eritritollal, a tejszínnel és a citrom reszelt héjával összemelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingport is és sűrűre főzzük. Ha a kész krémünk kihűlt, hozzákeverjük a túrót is és a szintén kihűlt piskótára kenjük, majd megdermesztjük a hűtőben.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

193 kCal/

17 g

12 g

9 g

Teljes mennyiség

772 kCal/

68 g

48 g

36 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM