Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

túrós vaníliás kocka

Könnyű túrós piskóta bármilyen alkalomra, amikor egy kis kényeztetésre vágyunk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához a tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A sárgáját 3 evőkanál eritritollal kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A lisztet és a fehérjét felváltva, óvatosan a sárgájához keverjük, egy kisebb tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Közben a tej egy részével kikeverjük a pudingport, a maradékot egy lábasban 2 evőkanál eritritollal, a tejszínnel és a citrom reszelt héjával összemelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingport is és sűrűre főzzük. Ha a kész krémünk kihűlt, hozzákeverjük a túrót is és a szintén kihűlt piskótára kenjük, majd megdermesztjük a hűtőben.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

193 kCal/

17 g

12 g

9 g

Teljes mennyiség

772 kCal/

68 g

48 g

36 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés