Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

túrós pite

Olyan ember nincs is, aki ne szeretne valamilyen pitét, hiszen a pite megunhatatlan! A piték variációinak sora szinte végeláthatatlan legyen az édes vagy sós, és minden háztartásban akad legalább egy, senki máséhoz nem hasonlítható, az IGAZI pite receptje. Íme a mi IGAZI túrós pite receptünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40+30 perc

A recept hozzávalói (8 adag):

 

  • 300 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g + 2-3 evőkanál eritritol
  • 200 g light margarin
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 250 g félzsíros túró
  • 150 g joghurt
  • reszelt citromhéj

túrós pite alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához a margarint a lisztkeveréket és az eritritolt morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és pár perc alatt egynemű tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ekkor bekavarhatjuk a tölteléket is: a túrót a joghurtot és ízlés szerint 2-3 evőkanál eritritolt összekeverünk, majd citromhéjjal ízesítjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és kerek piteformába tesszük, a felesleget levágjuk, majd villával megbökdössük. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd jöhet bele a töltelék és még 15-20 perc sütés.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

323 kCal/

5 g

22 g

18 g

Teljes mennyiség

2584 kCal/

40 g

176 g

144 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM