Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

túrós pite

Olyan ember nincs is, aki ne szeretne valamilyen pitét, hiszen a pite megunhatatlan! A piték variációinak sora szinte végeláthatatlan legyen az édes vagy sós, és minden háztartásban akad legalább egy, senki máséhoz nem hasonlítható, az IGAZI pite receptje. Íme a mi IGAZI túrós pite receptünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40+30 perc

A recept hozzávalói (8 adag):

 

  • 300 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g + 2-3 evőkanál eritritol
  • 200 g light margarin
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 250 g félzsíros túró
  • 150 g joghurt
  • reszelt citromhéj

túrós pite alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához a margarint a lisztkeveréket és az eritritolt morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és pár perc alatt egynemű tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ekkor bekavarhatjuk a tölteléket is: a túrót a joghurtot és ízlés szerint 2-3 evőkanál eritritolt összekeverünk, majd citromhéjjal ízesítjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és kerek piteformába tesszük, a felesleget levágjuk, majd villával megbökdössük. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd jöhet bele a töltelék és még 15-20 perc sütés.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

323 kCal/

5 g

22 g

18 g

Teljes mennyiség

2584 kCal/

40 g

176 g

144 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés