Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Túróscsokiskocka

Az oly sokak által kedvelt régi klasszikus süteményreceptet alakítottuk át úgy, hogy cukorbetegek is fogyaszthassák. Ennek a változatnak az energiatartalma is alacsonyabb viszont sokkal rostdúsabb, mint az eredeti.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (8 adag):

 

Túróscsokiskockahv

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához a kétféle lisztet, sütőport, kakaó port, 125 g eritritolt elkeverjük és hozzáadjuk az olvasztott margarint és 1 tojássárgáját. Az egészet összegyúrjuk és a massza 2/3-át a tepsink (18 x 25 cm-es) aljába nyomkodjuk. A töltelékhez elkeverjük a túrót, 2 evőkanál eritritolt, a tejbegríz port és a tejet és 2 tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, majd a 3 tojásfehérjét habbá verjük és azt is a töltelékhez adjuk. Az egészet a tepsibe öntjük, a tetejére pedig a maradék 1/3 tésztát rámorzsoljuk. Előmelegített 180-190 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, az első 30 percben fóliával lefedve, hogy ne égjen meg a sütink teteje. Az egész tepsit 8 felé vágva kapjuk meg az egy adag sütit.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

263 kCal/

17 g

16,2 g

13,5 g

Teljes mennyiség

2104 kCal/

136 g

129,6 g

108 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés