Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

trüffel

A trüffel csokoládé alapanyagú, gömbölyű, rücskös felületű bonbon. Németül a Trüffel szó szarvasgombát jelent, erről nevezték el ezt az édességet a hasonlóságuk alapján. Régen a szarvasgomba tartósításához konyakot vagy portóit használtak, majd a gomba eltávolítása után az alkohollal bonbonokat töltöttek meg. A trüffelhez szükséges hozzávalókat összegyúrják, majd a masszát golyóvá formálják és kakaóporban, csokoládéreszelékben vagy -darában meghempergetik. A trüffel készítésekor a csokoládéfajták közül fehércsoki, tejcsoki és étcsoki is használható, az alkoholt el lehet hagyni.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (30 darab):

  • 300 g étcsokoládé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 150 g vaj
  • 2,5 evőkanál eritritol
  • vanília
  • 0,5 dl espresso kávé
  • szeletelt mandula

trüffelhv

A recept elkészítése:

260 g csokoládét és 130 g vajat gőz felett felolvasztunk. Közben a tejszínt az eritritollal és a vanília kikapart magjaival felforraljuk, ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a vajas csokis keveréket is. Két részre osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a főzött kávét. Ezután pár óra pihenés következik, amíg öntet helyett krém állagúra sűrűsödik a keverékünk, csak ezután tudjuk majd nyomózsákba tölteni és kis kupacokat formázni belőle egy sütőpapíros tálcára. Pár órára tehát mehetnek a hűtőbe, hogy szilárd golyókká dermedjenek. A kávéd változatokat érdemes a fagyasztóba tenni, mert folyósabbak. A sima változatokat szeletelt mandulába forgatjuk, a kávés bonbonokat pedig a maradék olvasztott csoki és vaj keverékébe mártjuk, hogy később is meg tudjuk különböztetni az eltérő változatokat.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

106 kCal/

5,5 g

1,1 g

8,7 g

Teljes mennyiség

3180 kCal/

165 g

33 g

261 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés