Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 300 g linzerliszt keverék
  • 300 g főtt, áttört krumpli
  • 150 g margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • fél csomag élesztő
  • 15 db polisett édesítőszer tabletta (0,5 dl forró vízben feloldva)
  • szilvalekvár (cukor nélküli, más ízű lekvár és egyéb más töltelékkel is meg lehet sütni, ami illik a diétába)

A recept elkészítése:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. Két cipót formálunk a tésztából, kör alakúra nyújtjuk, nyolc cikkre vágjuk és megtöltjük a diétának megfelelő töltelékkel, majd kifli formára felsodorjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM