Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

A Sakktábla egy nagyon régi, de csodás sütemény receptje, amelyet akár gyerekekkel együtt is elkészíthetünk, mert egyáltalán nem nehéz és az eredmény nem csupán finom, de igen látványos is.

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A margarint a fruktózzal habosra keverjük, majd egyenként beletesszük a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a DIABETA vaníliás fruktózt, a sütőport, a tejet és végül az átszitált lisztet. Jól összekeverjük, majd kettéválasztjuk a masszát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a CANDEREL kakaóport és jól összekeverjük. Közepes méretű kizsírozott tepsibe kis halmokat rakunk szorosan egymás mellé a kakaós és a sárga tésztából váltakozva. (Ezek majd sütés közben gyönyörűen egybeolvadnak.) Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint felszeleteljük akár rombusz, kocka vagy háromszög formára, de pogácsaszaggatóval akár félholdakat is kiszúrhatunk a tésztából.

100g szénhidráttartalma: 43g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

399 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés