Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

A Sakktábla egy nagyon régi, de csodás sütemény receptje, amelyet akár gyerekekkel együtt is elkészíthetünk, mert egyáltalán nem nehéz és az eredmény nem csupán finom, de igen látványos is.

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A margarint a fruktózzal habosra keverjük, majd egyenként beletesszük a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a DIABETA vaníliás fruktózt, a sütőport, a tejet és végül az átszitált lisztet. Jól összekeverjük, majd kettéválasztjuk a masszát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a CANDEREL kakaóport és jól összekeverjük. Közepes méretű kizsírozott tepsibe kis halmokat rakunk szorosan egymás mellé a kakaós és a sárga tésztából váltakozva. (Ezek majd sütés közben gyönyörűen egybeolvadnak.) Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint felszeleteljük akár rombusz, kocka vagy háromszög formára, de pogácsaszaggatóval akár félholdakat is kiszúrhatunk a tésztából.

100g szénhidráttartalma: 43g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

399 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés