Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

diossuti

A rumos diókenyér könnyen és gyorsan elkészíthető, sokáig eláll, alacsony szénhidráttartalmú és mindenki kedvence lesz, aki kóstolta.

A recept hozzávalói (22 szelet):

A recept elkészítése:

A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a darált diót. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk és a vajas diós keverékhez adjuk, az édesítőszerrel és a tojásokkal együtt és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük (30x11cm), és egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben ötös fokozaton (180-200°C) 60-75 percig sütjük. Amikor kisült, azonnal kifordítjuk a tésztát a formából, az alját megböködjük villával és rálocsoljuk a rumot.

A bevonathoz a baracklekvárt összekeverjük 3 evőkanál vízzel, felforraljuk és áthúzzuk vele a tésztát.

100g sütemény kb. 27,2g szénhidrátot tartalmaz

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

13 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM