Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

diossuti

A rumos diókenyér könnyen és gyorsan elkészíthető, sokáig eláll, alacsony szénhidráttartalmú és mindenki kedvence lesz, aki kóstolta.

A recept hozzávalói (22 szelet):

A recept elkészítése:

A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a darált diót. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk és a vajas diós keverékhez adjuk, az édesítőszerrel és a tojásokkal együtt és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük (30x11cm), és egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben ötös fokozaton (180-200°C) 60-75 percig sütjük. Amikor kisült, azonnal kifordítjuk a tésztát a formából, az alját megböködjük villával és rálocsoljuk a rumot.

A bevonathoz a baracklekvárt összekeverjük 3 evőkanál vízzel, felforraljuk és áthúzzuk vele a tésztát.

100g sütemény kb. 27,2g szénhidrátot tartalmaz

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

13 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés