Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

ribizlis kocka

A ribizli rendkívül gazdag C-vitamin forrás, és savanykás íze üdítően hat a meleg napokon.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 300g ribizli
  • 32g Canderel édesítő por
  • 180g finomliszt
  • 100g vaj
  • 4 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A recept elkészítése:

Tisztítsuk és mossuk meg a ribizlit. 25g Canderel édesítőport keverjük habosra a vajjal, adjunk hozzá 2 egész tojást, 2 tojásnak csak a sárgáját és öntsük hozzá a tejet. Apránként adjuk hozzá az átszitált és sütőporral összekevert lisztetés az egész masszába reszeljük bele 1 citrom héját. Kivajazott, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe egyenletesen oszlassuk el a tésztát és nyomkodjuk bele a ribizliszemeket. Előmelegített sütőben 25-30 percig süssük 180ºC fokon. Közben a megmaradt tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék édesítőporral. Amikor a tészta átsült, az édes tojásfehérje masszát kenjük a tetejére és még 15 percre tegyük vissza a sütőbe. A kihűlt tésztát vágjuk kockákra.

100g szénhidrát-tartalma: 24g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

170 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés