Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

ribizlis kocka

A ribizli rendkívül gazdag C-vitamin forrás, és savanykás íze üdítően hat a meleg napokon.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 300g ribizli
  • 32g Canderel édesítő por
  • 180g finomliszt
  • 100g vaj
  • 4 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A recept elkészítése:

Tisztítsuk és mossuk meg a ribizlit. 25g Canderel édesítőport keverjük habosra a vajjal, adjunk hozzá 2 egész tojást, 2 tojásnak csak a sárgáját és öntsük hozzá a tejet. Apránként adjuk hozzá az átszitált és sütőporral összekevert lisztetés az egész masszába reszeljük bele 1 citrom héját. Kivajazott, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe egyenletesen oszlassuk el a tésztát és nyomkodjuk bele a ribizliszemeket. Előmelegített sütőben 25-30 percig süssük 180ºC fokon. Közben a megmaradt tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék édesítőporral. Amikor a tészta átsült, az édes tojásfehérje masszát kenjük a tetejére és még 15 percre tegyük vissza a sütőbe. A kihűlt tésztát vágjuk kockákra.

100g szénhidrát-tartalma: 24g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

170 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM