Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

A friss gyümölcsből készült házi süteménynek nincs párja, ezért mindig érdemes az éppen aktuális idény gyümölcsből készített finomsággal meglepni szeretteinket, ismerőseinket - és persze magunkat is! Ezt a lepényt a ribizli-rajongóknak ajánljuk!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (60 darab):

A recept elkészítése:

A tojást a vajjal habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tej felét, a fruktózt és a kakaóport. 10 percig keverjük, majd beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és a maradék tejet. Újabb 10 percig keverjük, hogy teljesen csomómentes legyen, majd kizsírozott, sütőpapírral bélelt 29*33 cm-es tepsibe öntjük a tésztát. A ribizlit megforgatjuk egy kevéske lisztben, a tészta tetejére szórjuk és tenyerünkkel óvatosan belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjüt a közepesnél valamivel gyengébb hőfokon. A megsült tésztát kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk a porcukorral.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

28 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM