Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

A friss gyümölcsből készült házi süteménynek nincs párja, ezért mindig érdemes az éppen aktuális idény gyümölcsből készített finomsággal meglepni szeretteinket, ismerőseinket - és persze magunkat is! Ezt a lepényt a ribizli-rajongóknak ajánljuk!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (60 darab):

A recept elkészítése:

A tojást a vajjal habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tej felét, a fruktózt és a kakaóport. 10 percig keverjük, majd beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és a maradék tejet. Újabb 10 percig keverjük, hogy teljesen csomómentes legyen, majd kizsírozott, sütőpapírral bélelt 29*33 cm-es tepsibe öntjük a tésztát. A ribizlit megforgatjuk egy kevéske lisztben, a tészta tetejére szórjuk és tenyerünkkel óvatosan belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjüt a közepesnél valamivel gyengébb hőfokon. A megsült tésztát kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk a porcukorral.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

28 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés