Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

A recept hozzávalói (36 szelet):

A recept elkészítése:

A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

89 kCal/369 kJ

8,9 g

1,7 g

4,8 g

Teljes mennyiség

3211 kCal/13313 kJ

322,9 g

63,3 g

172,9 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés