Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 6 db tojás
  • 120 g Diabet-Mix linzerliszt keverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 10-12 darab polisett(0,5 dl-nyi forró vízben feloldva, majd lehűtve)
  • késhegynyi vanillin kristály ( 0,1 g), vagy néhány csepp vanília aroma

A recept elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Lassú, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját, a feloldott édesítőszert és kanalanként a linzerlisztet, melybe előzőleg belekevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt formába beleterítjük a tésztát. Sütése eltér a hagyományos piskótáétól. Előmelegített 220-230°C-os sütőbe tesszük a tepsit kb. 5 perc múlva visszavesszük a hőfokot 180°C-ra és ezen a hőfokon, sütjük tűpróbáig a piskótát. Tölthetjük a diétának megfelelő, főzött, vajas krémekkel és lekvárokkal. Piskóta tekercs is süthető ebből a tésztából.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM