Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

mézeskalács

Nemigen van olyan, aki ne szeretné a mézeskalácsot. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy honnan ered, melyik recept az igazi, sőt egyesek az azonnal puhulóra, míg mások a kemény, ropogósra esküsznek. Az azonban biztos, hogy nincs igazi karácsony mézeskalács nélkül!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (100 darab):

 

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a felmelegített mézpótlót. Miközben gyúrjuk a tésztát, belekeverjük a villával felvert tojást. Ha túl száraz a masszánk adjunk hozzá vizet. Pár órát, vagy akár egy egész estét pihentetjük a hűtőben, majd pár mm vastagságúra nyújtjuk. Azonos méretű formával kiszaggatjuk, majd 200 fokos előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük. Ha kihűltek a mézeskalácsaink eritritolos tojáshabbal díszíthetjük őket.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

16,1 kCal/

2,7 g

0,4 g

0,6 g

Teljes mennyiség

1610 kCal/

270 g

40 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM