Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

mézeskalács

Nemigen van olyan, aki ne szeretné a mézeskalácsot. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy honnan ered, melyik recept az igazi, sőt egyesek az azonnal puhulóra, míg mások a kemény, ropogósra esküsznek. Az azonban biztos, hogy nincs igazi karácsony mézeskalács nélkül!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (100 darab):

 

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a felmelegített mézpótlót. Miközben gyúrjuk a tésztát, belekeverjük a villával felvert tojást. Ha túl száraz a masszánk adjunk hozzá vizet. Pár órát, vagy akár egy egész estét pihentetjük a hűtőben, majd pár mm vastagságúra nyújtjuk. Azonos méretű formával kiszaggatjuk, majd 200 fokos előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük. Ha kihűltek a mézeskalácsaink eritritolos tojáshabbal díszíthetjük őket.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

16,1 kCal/

2,7 g

0,4 g

0,6 g

Teljes mennyiség

1610 kCal/

270 g

40 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés