Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

mézeskalács

Nemigen van olyan, aki ne szeretné a mézeskalácsot. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy honnan ered, melyik recept az igazi, sőt egyesek az azonnal puhulóra, míg mások a kemény, ropogósra esküsznek. Az azonban biztos, hogy nincs igazi karácsony mézeskalács nélkül!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (100 darab):

 

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a felmelegített mézpótlót. Miközben gyúrjuk a tésztát, belekeverjük a villával felvert tojást. Ha túl száraz a masszánk adjunk hozzá vizet. Pár órát, vagy akár egy egész estét pihentetjük a hűtőben, majd pár mm vastagságúra nyújtjuk. Azonos méretű formával kiszaggatjuk, majd 200 fokos előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük. Ha kihűltek a mézeskalácsaink eritritolos tojáshabbal díszíthetjük őket.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

16,1 kCal/

2,7 g

0,4 g

0,6 g

Teljes mennyiség

1610 kCal/

270 g

40 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés