Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Mézeskrémes

Kinek nem dobban meg a szíve, ha a szóba kerül az isteni mézes krémes, amit a nagymamánk tudott igazán jól elkészíteni? És ne higgyük, hogy cukorbetegen le kell mondanunk róla! Íme egy remek recept, amely felidézi a régi ízeket, és - bár csak kis mennyiségben fogyasztható - beépíthető a diétánkban bűntudat nélkül is!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (15 darab):

 

Mézeskrémeshv

 

A recept elkészítése:

 

Az eritritolt az egész tojással fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a mézet és a tejet és gőz fölött pár perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztkeveréket és összedolgozzuk. A kész tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és egy megfordított tepsi alján 180 fokos előmelegített sütőben pár perc alatt (tényleg csak 5-7 perc) megsütjük. Ezzel a tésztával nem könnyű dolgozni, a mézpótló miatt kissé nyúlós, nehezen nyújtható, és minél jobban hűl, ezek a tulajdonságai annál jobban előjönnek, úgyhogy próbáljunk a nyújtással gyorsan végezni. A krémhez a vaníliás gríz pudingport a tejjel és eritritollal a leírás szerint megfőzzük és lehűtjük. A kihűlt lapokat megkenjük a diabetikus áfonyalekvárral, de a pudinggal csak hármat és rétegezzük. A legfelső lapot a lekváron kívül olvasztott csokival öntjük le. Egy estére betesszük a hűtőbe, hogy a mézes lapok megpuhuljanak, másnap már fogyasztásra kész. Ekkor a hullámos széleket levágjuk, hogy szép egyenes oldalakat kapjunk, majd a sütit 15 darabra vágjuk. Figyelem, egy darab az egy adag a főételünk mellé!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

191 kCal/

23 g

9,9 g

6,7 g

Teljes mennyiség

2865 kCal/

345 g

148,5 g

100,5 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés