Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Mézeskrémes

Kinek nem dobban meg a szíve, ha a szóba kerül az isteni mézes krémes, amit a nagymamánk tudott igazán jól elkészíteni? És ne higgyük, hogy cukorbetegen le kell mondanunk róla! Íme egy remek recept, amely felidézi a régi ízeket, és - bár csak kis mennyiségben fogyasztható - beépíthető a diétánkban bűntudat nélkül is!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (15 darab):

 

Mézeskrémeshv

 

A recept elkészítése:

 

Az eritritolt az egész tojással fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a mézet és a tejet és gőz fölött pár perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztkeveréket és összedolgozzuk. A kész tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és egy megfordított tepsi alján 180 fokos előmelegített sütőben pár perc alatt (tényleg csak 5-7 perc) megsütjük. Ezzel a tésztával nem könnyű dolgozni, a mézpótló miatt kissé nyúlós, nehezen nyújtható, és minél jobban hűl, ezek a tulajdonságai annál jobban előjönnek, úgyhogy próbáljunk a nyújtással gyorsan végezni. A krémhez a vaníliás gríz pudingport a tejjel és eritritollal a leírás szerint megfőzzük és lehűtjük. A kihűlt lapokat megkenjük a diabetikus áfonyalekvárral, de a pudinggal csak hármat és rétegezzük. A legfelső lapot a lekváron kívül olvasztott csokival öntjük le. Egy estére betesszük a hűtőbe, hogy a mézes lapok megpuhuljanak, másnap már fogyasztásra kész. Ekkor a hullámos széleket levágjuk, hogy szép egyenes oldalakat kapjunk, majd a sütit 15 darabra vágjuk. Figyelem, egy darab az egy adag a főételünk mellé!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

191 kCal/

23 g

9,9 g

6,7 g

Teljes mennyiség

2865 kCal/

345 g

148,5 g

100,5 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés