Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

citromhabos falatok

Habkönnyű savanykás édesség, amely frissitően hat a forró nyári napokon.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (15 darab):

 

citromhabos falatok alap

 

A recept elkészítése:

 

Sütemény alapnak a szokásos omlós tésztát készítjük el: hideg vajat, eritritolt és kétféle lisztet morzsásra dolgozunk, majd egy tojást ütünk hozzá, összegyúrjuk és becsomagolva a hűtőbe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, 2 evőkanálnyit a porcukor helyettesítővel megédesítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk az instant főzés nélküli zselatint, a kívánt állagúra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az édesített citromlevet és az aprított menta leveleket is. A habot betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tésztát, formákba nyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Várjuk meg, amíg kihűlnek és csak utána töltsük bele a hideg habot. Tartsuk hűtőben, hogy ne essen össze a citromos habos töltelék, de fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütemény.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

148 kCal/

4 g

5,3 g

11 g

Teljes mennyiség

2220 kCal/

60 g

79,5 g

165 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés