Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

citromhabos falatok

Habkönnyű savanykás édesség, amely frissitően hat a forró nyári napokon.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (15 darab):

 

citromhabos falatok alap

 

A recept elkészítése:

 

Sütemény alapnak a szokásos omlós tésztát készítjük el: hideg vajat, eritritolt és kétféle lisztet morzsásra dolgozunk, majd egy tojást ütünk hozzá, összegyúrjuk és becsomagolva a hűtőbe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, 2 evőkanálnyit a porcukor helyettesítővel megédesítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk az instant főzés nélküli zselatint, a kívánt állagúra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az édesített citromlevet és az aprított menta leveleket is. A habot betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tésztát, formákba nyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Várjuk meg, amíg kihűlnek és csak utána töltsük bele a hideg habot. Tartsuk hűtőben, hogy ne essen össze a citromos habos töltelék, de fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütemény.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

148 kCal/

4 g

5,3 g

11 g

Teljes mennyiség

2220 kCal/

60 g

79,5 g

165 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés