Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

meggyes mákos piskóta

Gyors piskóta, amelyet a mák tesz különlegessé.Ennél a részben bögrés süteménynél 2,5 dl-es bögrével mértünk.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: sütésen kívül 15 perc

A recept hozzávalói (6 adag):

 

meggyes mákos piskóta alap

 

A recept elkészítése:

 

A tojást habosra keverjük az eritritollal, majd hozzá mérjük az egy bögre mákot és az egy bögre sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát és fellazítjuk a joghurttal. Kb. 15x25 cm-es tepsibe töltjük, ez nagyjából egy normál tepsi fele. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 10-15 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a meggyet és még ugyanennyi időre mehet vissza a sütőbe. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül a teteje, fedjük le fóliával félidőben.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

272 kCal/

12,4 g

15 g

16 g

Teljes mennyiség

1632 kCal/

74,4 g

90 g

96 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM