Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (11 Értékelés)

A meggy nem csupán nyersen, de feldolgozva is kedvelt idénygyümölcs, olyan antioxidáns-összetevők keverékét tartalmazza, amelyet egyetlen más gyümölcs sem. Nem veszti el ízét sem főzés, sem sütés során, és remek meggyes pitét lehet készíteni belőle diabetikus változatban is!

A recept hozzávalói (40 szelet):

  • 6 db tojás
  • 50dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg édesítőpor
  • 40 dkg kimagozott meggy
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • diabetikus vaníliás cukor a tetejére

A recept elkészítése:

Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. Az édesítőport alaposan összekeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és mindent könnyedén összekeverünk. Ezt a kevert tésztát kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Még melegen kockára vágjuk. Kb. 40 kocka lesz ebből a mennyiségből.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

1 szelet

125 kCal/530 kJ

16 g

Teljes mennyiség

5005 kCal/21040 kJ

600 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Eszter 2016-03-22 19:52
Kedves Élek! Ez a tészta se nem folyós, se nem nyújtható. Hiányzik belőle a folyadék. Pl.: tej
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Júlia 2015-05-26 13:51
Sajnos nagyon hiányzik a receptből még valamilyen folyadék mert én megsütöttem a tészta nyújtható lett, de iszonyat ragacsos, nem keverhető, de így ez nem ehető... valamit elrontottam?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Elek 2015-06-12 18:55
Ez kevert tészta nem nyújtható,sűrű folyású anyag.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet