Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

mazariner

A svéd nagymamák nem almás pitét sütnek, hanem mazarinert. Ez az egyik legnépszerűbb svéd sütemény, amelynek a legfőbb alapanyaga a mandulaliszt. A linzertésztához hasonló kosárkákat finom töltelékkel, gyümölcsökkel töltik meg, így kívül ropogós, belül lágy és krémes lesz a desszert.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35+40 perc

A recept hozzávalói (12 adag):

 

mazariner alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához összedolgozunk 100 g vajat, a kétféle lisztet, ½ dl mandulalisztet, ½ dl eritritolt, majd 1 db tojást. Kézzel meggyúrjuk a tésztát, és ha összeállt félretesszük pihenni. A krémes töltelékhez a maradék vajat megolvasztva, mandulalisztet, eritritolt, kardamomot elkverjük, majd egyenként hozzáadjuk a megmaradt 3 db tojást. A tésztát egy kisebb tepsibe (kb. 15X25 cm) nyomkodjuk. Beleöntjük a tölteléket és előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A porcukor helyettesítőből, citromléből és vízből pedig cukormáz készül, amit a kihűlt sütemény tetejére csorgatunk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

380 kCal/

21 g

13,7 g

24,5 g

Teljes mennyiség

4560 kCal/

252 g

164,4 g

294 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés