Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

mazariner

A svéd nagymamák nem almás pitét sütnek, hanem mazarinert. Ez az egyik legnépszerűbb svéd sütemény, amelynek a legfőbb alapanyaga a mandulaliszt. A linzertésztához hasonló kosárkákat finom töltelékkel, gyümölcsökkel töltik meg, így kívül ropogós, belül lágy és krémes lesz a desszert.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35+40 perc

A recept hozzávalói (12 adag):

 

mazariner alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához összedolgozunk 100 g vajat, a kétféle lisztet, ½ dl mandulalisztet, ½ dl eritritolt, majd 1 db tojást. Kézzel meggyúrjuk a tésztát, és ha összeállt félretesszük pihenni. A krémes töltelékhez a maradék vajat megolvasztva, mandulalisztet, eritritolt, kardamomot elkverjük, majd egyenként hozzáadjuk a megmaradt 3 db tojást. A tésztát egy kisebb tepsibe (kb. 15X25 cm) nyomkodjuk. Beleöntjük a tölteléket és előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A porcukor helyettesítőből, citromléből és vízből pedig cukormáz készül, amit a kihűlt sütemény tetejére csorgatunk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

380 kCal/

21 g

13,7 g

24,5 g

Teljes mennyiség

4560 kCal/

252 g

164,4 g

294 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM