Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

mazariner

A svéd nagymamák nem almás pitét sütnek, hanem mazarinert. Ez az egyik legnépszerűbb svéd sütemény, amelynek a legfőbb alapanyaga a mandulaliszt. A linzertésztához hasonló kosárkákat finom töltelékkel, gyümölcsökkel töltik meg, így kívül ropogós, belül lágy és krémes lesz a desszert.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35+40 perc

A recept hozzávalói (12 adag):

 

mazariner alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához összedolgozunk 100 g vajat, a kétféle lisztet, ½ dl mandulalisztet, ½ dl eritritolt, majd 1 db tojást. Kézzel meggyúrjuk a tésztát, és ha összeállt félretesszük pihenni. A krémes töltelékhez a maradék vajat megolvasztva, mandulalisztet, eritritolt, kardamomot elkverjük, majd egyenként hozzáadjuk a megmaradt 3 db tojást. A tésztát egy kisebb tepsibe (kb. 15X25 cm) nyomkodjuk. Beleöntjük a tölteléket és előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A porcukor helyettesítőből, citromléből és vízből pedig cukormáz készül, amit a kihűlt sütemény tetejére csorgatunk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

380 kCal/

21 g

13,7 g

24,5 g

Teljes mennyiség

4560 kCal/

252 g

164,4 g

294 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés