Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A recept hozzávalói (40 darab):

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Delma light margarin
  • 7 dkg fruktóz
  • 2 db tojás sárgája
  • reszelt citrom héja
  • 10 dkg vagdalt mandula.

A recept elkészítése:

Az anyagokat gyorsan összedolgozzuk, és legalább 1 órát, hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk, és perec alakúra formázzuk. Kikent tepsibe rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, a tetejére durvára vágott mandulát szórunk. Aranysárgára sütjük. Nagyon gyorsan sül, ezért lehetőleg kis lángon süssük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

65 kCal/271 kJ

7,1 g

1,8 g

3,1 g

Teljes mennyiség

2613 kCal/10843 kJ

287,5 g

72,9 g

126,2 g

A recept forrása: Székelyné Gondos Karolina

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM