Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

citromos-madeleine

A madeleine története a legenda szerint akkor kezdődött, mikor egy francia lány, akit Madeleine-nek hívtak, megajándékozta a kis sütikkel Stanislaw Lezczynskit, Lotaringia hercegét. A hercegnek annyira ízlett a sütemény, hogy lelkesen kínálni kezdte vele lányát is, aki XV. Lajos felesége volt. A madeleine-ek népszerűsége ekkor kezdett felfelé ívelni, majd meghódította egész Franciaországot. Itt az ideje, hogy minket is meghódítson!

A recept hozzávalói (18 darab):

  • 2 egész tojás
  • 1 csomag CYROMA vaníliás fruktóz
  • 30g fruktóz
  • 60g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 60g olvasztott vaj
  • 1 citrom vagy narancs héja és 2 evőkanál leve

Kakaós madleine esetén a citrom és narancs helyett:

A recept elkészítése:

A fruktózt, a vaníliás fruktózt és a tojásokat habosra keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ha egynemű, hozzáadjuk az olv asztott langyos vajat. Belekeverjük a citrom vagy narancs héját és levét, majd kivajazott madelene formában 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.

1 darab citromos/narancsos madeleine szénhidráttartalma: 5,3g
1 darab kakaós madeleine szénhidráttartalma: 5,5g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

5,3 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés