Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 100 g sertészsír (a zsír jobb állagot ad, mint a margarin)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 15-20 db polisett tabletta (0,5 dl-nyi forró vízben feloldva, majd lehűtve)
  • csipet só
  • késhegynyi vanillin kristály, vagy néhány csepp vanília aroma
  • 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
  • (100 cm3 tej vagy víz - elhagyható)
  • 1 db tojás, megkenni a tészta tetejét (nem fogjuk sem cukorral, sem édesítőszerrel megszórni)

A recept elkészítése:

A hagyományos módon készíthetjük a tésztát, a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kb. egy óra pihentetés után elnyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra. Szaggatjuk és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Két darab süteményt összeragaszthatunk diabetikus vagy cukor nélkül készített lekvárral, vagy egyéb a diétának megfelelő krémmel, csokoládéval. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék is megfeleljen a diétának!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM