Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 100 g sertészsír (a zsír jobb állagot ad, mint a margarin)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 15-20 db polisett tabletta (0,5 dl-nyi forró vízben feloldva, majd lehűtve)
  • csipet só
  • késhegynyi vanillin kristály, vagy néhány csepp vanília aroma
  • 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
  • (100 cm3 tej vagy víz - elhagyható)
  • 1 db tojás, megkenni a tészta tetejét (nem fogjuk sem cukorral, sem édesítőszerrel megszórni)

A recept elkészítése:

A hagyományos módon készíthetjük a tésztát, a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kb. egy óra pihentetés után elnyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra. Szaggatjuk és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Két darab süteményt összeragaszthatunk diabetikus vagy cukor nélkül készített lekvárral, vagy egyéb a diétának megfelelő krémmel, csokoládéval. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék is megfeleljen a diétának!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés