Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

lekvároskkalács

Ezt a kelt kalácsot nem csak ünnepnapokra ajánljuk, mert nagyon gyorsan elkészíthető és minden pillanatot ünnepivé varázsol! Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 70+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 Lekvároskalácshv

 

A recept elkészítése:

 

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, mézpótlót, tojást, eritritolt és az élesztőt. A margarint felolvasztjuk és a sóval együtt a többi hozzávalóhoz adjuk. Fél – 1 órán át meleg helyen kelesztjük, majd 3 részre osztjuk és hurkákká formázzuk a tésztát. Minden hurkát kilapítunk és megkenjük a dzsemmel, majd ismét hurkává csavarjuk és egyszerű hármas fonással összefonjuk. 15 – 20 percig ismét pihentetjük, ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a tetejét tojással és 25 – 30 perc alatt barnára sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

275 kCal/

28,5 g

15,3 g

8,8 g

Teljes mennyiség

1100 kCal/

114 g

61,2 g

35,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés