Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

lekvároskkalács

Ezt a kelt kalácsot nem csak ünnepnapokra ajánljuk, mert nagyon gyorsan elkészíthető és minden pillanatot ünnepivé varázsol! Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 70+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 Lekvároskalácshv

 

A recept elkészítése:

 

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, mézpótlót, tojást, eritritolt és az élesztőt. A margarint felolvasztjuk és a sóval együtt a többi hozzávalóhoz adjuk. Fél – 1 órán át meleg helyen kelesztjük, majd 3 részre osztjuk és hurkákká formázzuk a tésztát. Minden hurkát kilapítunk és megkenjük a dzsemmel, majd ismét hurkává csavarjuk és egyszerű hármas fonással összefonjuk. 15 – 20 percig ismét pihentetjük, ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a tetejét tojással és 25 – 30 perc alatt barnára sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

275 kCal/

28,5 g

15,3 g

8,8 g

Teljes mennyiség

1100 kCal/

114 g

61,2 g

35,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés