Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Kokuszoscsokok

Habkönnyű sütemény, amely liszt és természetesen cukor nélkül készül, ráadásul villámgyorsan! Ki is tudna ennek ellenállni???

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db tojásfehérje
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g sovány tejpor
  • 150 g eritritol
  • 70 g light margarin
  • 1 citrom reszelt héja

 

A recept elkészítése:

 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd gyorsan összedobjuk a tésztát: a tejport, a kókuszt és az eritritolt egy tálba tesszük, belereszeljük a citromhéjat. Felolvasztjuk a margarint, ezt is hozzáadjuk, és az egészet elkeverjük. A tojásfehérjéket felverjük és óvatosan egy kanállal két részletben a masszához forgatjuk. 12 részes formába kanalazzuk és 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen a teteje, ha látjuk, hogy nagyon barnul, fedjük le fóliával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

314 kCal/

14,4 g

13,8 g

22,3 g

Teljes mennyiség

1256 kCal/

57,6 g

55,2 g

89,2 g

Egy adag 3 darabnak felel meg.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés