Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Kókuszkenyérkicsi

Kevés jobb uzsonnát lehet elképzelni, mint egy szeletet ebből a puha kókuszos kenyérből: a megpirított kókuszreszelék aromája átjárja - megéri rászánni a pirításra a plusz két percet -, a tetején pedig a lime-os máz egészíti ki a süti édességét.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 75 perc

A recept hozzávalói (18 szelet):

 

A mázhoz:

A recept elkészítése:

A kókuszreszeléket egy serpenyőben kevergetve világos aranyszínűre pirítjuk. Ezután a liszteket, sót, sütőport elkeverjük. A vajat és a nyírfacukrot 6-8 perc alatt habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzászitáljuk 3 részletben a lisztkeveréket, közben a tejjel és a lime- vagy citromével lazítjuk, majd a legvégén belekeverjük a 100g pirított kókuszreszeléket.
Kivajazott őzgerincformában (32cm*12cm) 175 fokon 40 percen át sütjük.
Rácson hűtjük, és amikor már csak langyos, a lime levével elkevert nyírfaporcukorral bevonjuk, és a maradék kókuszreszelékkel megszórjuk. Ha nincs otthon nyírfasporcunkrunk, a sima nyírcukrot kávédarálóban ledaráljuk és tökéletes porcukrot kapunk belőle.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

206,4 kCal/

15 g

4,4 g

13,9 g

Teljes mennyiség

3716 kCal/

264,79 g

79,314 g

250,03 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM