Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Kókuszkenyérkicsi

Kevés jobb uzsonnát lehet elképzelni, mint egy szeletet ebből a puha kókuszos kenyérből: a megpirított kókuszreszelék aromája átjárja - megéri rászánni a pirításra a plusz két percet -, a tetején pedig a lime-os máz egészíti ki a süti édességét.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 75 perc

A recept hozzávalói (18 szelet):

 

A mázhoz:

A recept elkészítése:

A kókuszreszeléket egy serpenyőben kevergetve világos aranyszínűre pirítjuk. Ezután a liszteket, sót, sütőport elkeverjük. A vajat és a nyírfacukrot 6-8 perc alatt habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzászitáljuk 3 részletben a lisztkeveréket, közben a tejjel és a lime- vagy citromével lazítjuk, majd a legvégén belekeverjük a 100g pirított kókuszreszeléket.
Kivajazott őzgerincformában (32cm*12cm) 175 fokon 40 percen át sütjük.
Rácson hűtjük, és amikor már csak langyos, a lime levével elkevert nyírfaporcukorral bevonjuk, és a maradék kókuszreszelékkel megszórjuk. Ha nincs otthon nyírfasporcunkrunk, a sima nyírcukrot kávédarálóban ledaráljuk és tökéletes porcukrot kapunk belőle.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

206,4 kCal/

15 g

4,4 g

13,9 g

Teljes mennyiség

3716 kCal/

264,79 g

79,314 g

250,03 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés