Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

kókuszszivecske

Mindössze tíz perc alatt, sütés nélkül elkészíthető finomság, amellyel bármikor meglephetjük szeretteinket!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 10 perc

A recept hozzávalói (6 darab):

 

kókuszszivecskehv

 

A recept elkészítése:

 

A kekszmorzsát a porcukor helyettesítővel, 2 evőkanál befőtt lével és a kakaóporral összekeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, hogy puha, de nem folyós masszát kapjunk. A szilikon formát egy kókuszreszelékkel megszórt tányérra tesszük, így nem fog leragadni a sütink. Belenyomkodjuk a masszát, szépen elegyengetjük, óvatosan levesszük a formát a tányérról és a szív oldalát és tetejét is megszórjuk kókuszreszelékkel. A kész szívet 1 szem meggyel díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

224 kCal/

11,8 g

7,7 g

12,5 g

Teljes mennyiség

1344 kCal/

70,8 g

46,2 g

75 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés