Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

kávés szelet

Ez a sütemény kihagyhatatlan a kávéimádók számára, de azok is szeretni fogják, akik nem rajonganak a folyékony változatért. Ha finom süteményt szeretne készíteni, ez feltétlenül legyen a lista élén!

Nehézségi fok: közepes

 

A recept hozzávalói (16 szelet):

 

kávés szelet alap

 

A recept elkészítése:

 

Összekeverjük a piskótalisztet a tojások sárgájával és 4 evőkanál eritritollal. A fehérjéből habot verünk, kanállal belekeverjük és 150-170 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a piskóta, lefőzünk 2 dl espresso kávét és hozzáadunk 2 evőkanál eritritolt. Felverjük a hideg tejszínt, 0,5 dl hideg tejhez hozzáadjuk a pudingport és 4 evőkanál eritritolt, a többi tejet felmelegítjük, majd belekeverjük a feloldott pudingport is. Ha kihűlt a pudingunk belekeverjük a tejszínhabot, a kész krémet a piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe dermedni. A kávét egy lábasba öntjük, belekeverjük a zselatint és felforraljuk, ha kész elkezdjük kihűteni. Ha már kicsit sűrűsödik, ráöntjük a krémre a kávés zselé réteget és újra mehet a hűtőbe dermedni. Pár óra alatt megszilárdul és éles késsel szeletelhető lesz a süti.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

114 kCal/

7 g

9 g

6 g

Teljes mennyiség

1824 kCal/

112 g

144 g

96 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés