Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

kávés szelet

Ez a sütemény kihagyhatatlan a kávéimádók számára, de azok is szeretni fogják, akik nem rajonganak a folyékony változatért. Ha finom süteményt szeretne készíteni, ez feltétlenül legyen a lista élén!

Nehézségi fok: közepes

 

A recept hozzávalói (16 szelet):

 

kávés szelet alap

 

A recept elkészítése:

 

Összekeverjük a piskótalisztet a tojások sárgájával és 4 evőkanál eritritollal. A fehérjéből habot verünk, kanállal belekeverjük és 150-170 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a piskóta, lefőzünk 2 dl espresso kávét és hozzáadunk 2 evőkanál eritritolt. Felverjük a hideg tejszínt, 0,5 dl hideg tejhez hozzáadjuk a pudingport és 4 evőkanál eritritolt, a többi tejet felmelegítjük, majd belekeverjük a feloldott pudingport is. Ha kihűlt a pudingunk belekeverjük a tejszínhabot, a kész krémet a piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe dermedni. A kávét egy lábasba öntjük, belekeverjük a zselatint és felforraljuk, ha kész elkezdjük kihűteni. Ha már kicsit sűrűsödik, ráöntjük a krémre a kávés zselé réteget és újra mehet a hűtőbe dermedni. Pár óra alatt megszilárdul és éles késsel szeletelhető lesz a süti.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

114 kCal/

7 g

9 g

6 g

Teljes mennyiség

1824 kCal/

112 g

144 g

96 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés