Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

joghurt szelet

Finom, könnyed desszert, bár a szénhidráttal muszáj kalkulálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

joghurt szelet alap

 

A recept elkészítése:

 

A krémhez a fagylaltport és a tejet turmixszal habosra keverjük, majd a hűtőbe (nem a fagyasztóba) tesszük, hogy megdermedjen. A tojássárgáját az eritritollal elkeverjük, a fehérjét felverjük, majd a kakaó poros liszt keverékével felváltva a sárgájához adjuk. A masszát 160-170 fokos előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl a vékony csokis piskótalapunk, majd rákanalazzuk a joghurtos habot és ismét betesszük a hűtőbe. Vizes késsel felvágva tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

268 kCal/

33 g

7,4 g

14 g

Teljes mennyiség

1072 kCal/

132 g

29,6 g

56 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM