Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

A recept hozzávalói (40 darab):

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Delma light margarin
  • 1db tojás
  • 5 dkg fruktóz
  • 10 dkg kókusz reszelék
  • zöld ételfesték

A recept elkészítése:

Az alapanyagokat a kókuszreszelék kivételével jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, és fenyőfa kiszúróval kis fenyőfákat készítünk. Kikent sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a kókusz reszelékkel. Lassan sütjük.

Összes tápanyagtartalom: 7150 kJ/1718 kcal, fehérje: 33,3g, zsír: 84,9g, szénhidrát: 200,4g

1 db tápanyagtartalma: 178 kJ/42 kcal, fehérje: 0,8g, zsír: 2,1g, szénhidrát: 5g

A receptet Székelyné Gondos Karolina küldte

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

42 kCal/175 kJ

5 g

0,8 g

2,1 g

Teljes mennyiség

1718 kCal/7150 kJ

200,4 g

33,3 g

84,9 g

A recept forrása: Székelyné Gondos Karolina

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Bartus Zsuzsanna 2014-12-03 10:17
Üdvözlöm!Kérdez ni szeretném hogy ezt a süteményt mennyi ideig és hány fokon kell sütni?Az ovodába jár egy kislány is aki cukorbeteg és miatta szeretnék ilyet sütni.Köszönöm a válaszát!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet