Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

gyümölcsös kosárka

Remek nyári - vagy akár téli, ha fagyasztott gyümölcsből készítjük - vendégváró desszert, megéri egy kicsit több időt eltölteni az elkészítésével!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 100 perc

A recept hozzávalói (28 darab):

 

 

A recept elkészítése:

 

Az omlós tésztához a hideg vajat, eritritolt, liszteket pár perc alatt, kézzel, vagy géppel morzsás állagúra dolgozzuk, hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Miután kivesszük, kis diónyi golyókat formázunk belőle, egyenként a formákba nyomkodjuk a tésztákat, villával megszurkáljuk, és üresen, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük kb. 10-15 percig. Közben elkészítjük a vanília pudingot és hagyjuk hűlni. A krémet a kosárkákba töltjük, és a ribizlivel díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

106 kCal/

5 g

3,6 g

7,3 g

Teljes mennyiség

2968 kCal/

140 g

100,8 g

204,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés