Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Gesztenyés tekercs

A piskótát mindenki szereti: nagyon vagy kevésbé édesen, magasra, vékonyra, szaftosra vagy szárazra sütve, nyersen hagyja, vagy kicsit odaégeti, ami persze még mindig jobb, mint ha megveszi a kész lapot, amely sosem látott tojást. A megfelelő töltelékkel pedig bármilyen alkalomhoz tudunk igazodni. Ezúttal a karácsonyi hangulatot idéző gesztenyés krémmel készül.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (10 adag):

 

Gesztenyés tekercshv

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá 2 evőkanál eritritollal. A többit adjuk a tojássárgájához, majd ezt is keverjük habosra. Szórjuk bele a 2 evőkanál zéró-6-lisztkeveréket és a 3 evőkanál lisztet. Óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot is és öntsük a sütőpapíros tepsibe. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 10-15 percig. Közben a gesztenyemasszát keverjük ki a puha vajjal és a porcukor helyettesítővel. A kész piskótát még melegen tekerjük fel vizes konyharuhába, majd mikor kihűlt csavarjuk ki, kenjük meg a masszával és újra tekerjük fel. Porcukor helyettesítővel díszíthetjük a kész tekercset.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

158 kCal/

2,5 g

4,3 g

14,4 g

Teljes mennyiség

1580 kCal/

25 g

43 g

144 g

A teljes tekercs kb. 10 adagnak felel meg.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM