Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Gesztenyés tekercs

A piskótát mindenki szereti: nagyon vagy kevésbé édesen, magasra, vékonyra, szaftosra vagy szárazra sütve, nyersen hagyja, vagy kicsit odaégeti, ami persze még mindig jobb, mint ha megveszi a kész lapot, amely sosem látott tojást. A megfelelő töltelékkel pedig bármilyen alkalomhoz tudunk igazodni. Ezúttal a karácsonyi hangulatot idéző gesztenyés krémmel készül.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (10 adag):

 

Gesztenyés tekercshv

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá 2 evőkanál eritritollal. A többit adjuk a tojássárgájához, majd ezt is keverjük habosra. Szórjuk bele a 2 evőkanál zéró-6-lisztkeveréket és a 3 evőkanál lisztet. Óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot is és öntsük a sütőpapíros tepsibe. 180 fokos előmelegített sütőben süssük 10-15 percig. Közben a gesztenyemasszát keverjük ki a puha vajjal és a porcukor helyettesítővel. A kész piskótát még melegen tekerjük fel vizes konyharuhába, majd mikor kihűlt csavarjuk ki, kenjük meg a masszával és újra tekerjük fel. Porcukor helyettesítővel díszíthetjük a kész tekercset.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

158 kCal/

2,5 g

4,3 g

14,4 g

Teljes mennyiség

1580 kCal/

25 g

43 g

144 g

A teljes tekercs kb. 10 adagnak felel meg.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés