Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Az almát már az ókorban is a gyümölcsök királynőjének tartották számtalan jó tulajdonsága miatt. Kiváló élettani hatásai mellett egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bárhol és bármely évszakban beszerezhető és élvezhető.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (20 szelet):

  • 25 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 17 csepp folyékony édesítőszer
  • fél dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

A recept hozzávalói a töltelékhez:

  • 75 dkg tisztított savanykás alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál búzakorpa
  • 10 csepp folyékony édesítőszer
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • a tetejére 1 tojássárgája

A recept elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az édesítőszert, a tejfölt és a fűszereket. A tésztát gyorsan összegyúrjuk és hűtőszekrényben két órán keresztül pihentetjük. Közben a töltelékhez az almát lereszeljük, egy kissé kinyomkodjuk, a citromlével és az édesítőszerrel meglocsoljuk, a fahéjjal megszórjuk és alaposan összekeverjük.

A tésztát kétharmad-egyharmad arányban kettéosztjuk. A nagyobbik adagot akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy kisebb, lapos peremű tepsit. Egyenletesen megszórjuk búzakorpával. Elosztjuk rajta az almareszeléket, majd betakarjuk a másik kinyújtott tésztadarabbal. A tetejét bekenjük felvert tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Körülbelül 25 percig sütjük közepes lángon. 20 kockára vágjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

10 g

Teljes mennyiség

200 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Fekete Valéria 2016-06-07 07:06
Nagyon finom lett a süt, köszönöm! Csak lapos lett, és megnéztem a hozzávalókat, hiányzik belőle a sütőpor. Lehet, hogy egy kevés kellene bele. Mennyit használjak ekkora adaghoz? Köszönöm: FV
Válasz | Válasz idézettel | Idézet