Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

epres kokuszos

Az eper és a kókusz ritka, de igazán jó párosítás! Ünnepekre is kiváló, gyors desszert, de egy szürke hétköznapot is kivételessé varázsolhatunk vele. Kezdők is nyugodtan bevállalhatják,és eper helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészíthetjük.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (12 szelet):

  • 150 g vaj
  • 80 g nyírfacukor
  • 1 db tojás
  • 100 g liszt
  • 50g Dia-Wellness zéro-6 liszt
  • 100 g kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 400 g eper

A recept elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük. Ha jobban esik, akkor a végén kézzel is "átgyúrhatjuk".
A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb.) Rápakolgatjuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

223,4 kCal/

14,1 g

3,59 g

16 g

Teljes mennyiség

2681 kCal/

169,5 g

43,1 g

197 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés