Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

epres kokuszos

Az eper és a kókusz ritka, de igazán jó párosítás! Ünnepekre is kiváló, gyors desszert, de egy szürke hétköznapot is kivételessé varázsolhatunk vele. Kezdők is nyugodtan bevállalhatják,és eper helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészíthetjük.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (12 szelet):

  • 150 g vaj
  • 80 g nyírfacukor
  • 1 db tojás
  • 100 g liszt
  • 50g Dia-Wellness zéro-6 liszt
  • 100 g kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 400 g eper

A recept elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük. Ha jobban esik, akkor a végén kézzel is "átgyúrhatjuk".
A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb.) Rápakolgatjuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

223,4 kCal/

14,1 g

3,59 g

16 g

Teljes mennyiség

2681 kCal/

169,5 g

43,1 g

197 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM