Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

epres kokuszos

Az eper és a kókusz ritka, de igazán jó párosítás! Ünnepekre is kiváló, gyors desszert, de egy szürke hétköznapot is kivételessé varázsolhatunk vele. Kezdők is nyugodtan bevállalhatják,és eper helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészíthetjük.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (12 szelet):

  • 150 g vaj
  • 80 g nyírfacukor
  • 1 db tojás
  • 100 g liszt
  • 50g Dia-Wellness zéro-6 liszt
  • 100 g kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 400 g eper

A recept elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük. Ha jobban esik, akkor a végén kézzel is "átgyúrhatjuk".
A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb.) Rápakolgatjuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

223,4 kCal/

14,1 g

3,59 g

16 g

Teljes mennyiség

2681 kCal/

169,5 g

43,1 g

197 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés