Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (7 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 100 g margarin
  • 30 g préselt, friss élesztő
  • 15-20 darab ízlés szerint Polisett tabletta (édesítőszer) 0,5 dl forró vízben feloldva
  • 2 darab tojássárgája
  • 0,5 l langyos tej
  • 2-3 csepp vanília aroma

A recept elkészítése:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. Formázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alkalmas fonott kalács készítésére is. A recept elkészíthető sós változatban is, akkor az édesítőszert ki kell hagyni belőle, de plussz sót ne tegyünk bele.

Szinte minden recept, amelyhez édes kelt tészta, vagy hasonló tészta kell, elkészíthető a linzerliszt keverékből. Az édesítőszerekből azt válasszuk ki, amely sütésálló, tehát hő hatására nem veszti el az édesítő ízét.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés