Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (10 Értékelés)

Ha szeretne gyorsan nagy sikert elérni, feltétlenül készítse el a diabetikus diós-vaniliás kiflit. Ez az omlós, sokáig eltartható sütemény egy egyszerű kávézást is ünnepivé varázsolhat. Receptünk igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A sütőporral elkevert átszitált lisztet gyúródeszkára öntjük és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az édesítőport, 1 zacskó vaníliás fruktózt és a tojások sárgáját. A liszt egy részével ezeket a hozzávalókat lágy tésztává gyúrjuk. A hideg vajat felszeleteljük, az őrölt dióval együtt a tészta tetejére tesszük és befedjük a maradék liszttel. Gyors mozdulatokkal az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztából hüvelykujj vastagságú hengereket sodrunk, majd 2cm hosszú darabokra vágjuk. Egyenként tovább hengergetjük őket, amíg elérik a kb. 5cm -es hosszúságot, majd a hengereket kifli alakúra hajtjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített, 180-200ºC-os sütőben 10 percig sütjük, majd a még meleg kifliket megforgatjuk a 1 zacskó vaníliás ízű fruktózban.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

335 g

Teljes mennyiség

335 g

100g szénhidráttartalma: 56g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés