Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

Ha szeretne gyorsan nagy sikert elérni, feltétlenül készítse el a diabetikus diós-vaniliás kiflit. Ez az omlós, sokáig eltartható sütemény egy egyszerű kávézást is ünnepivé varázsolhat. Receptünk igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (1 adag):

A recept elkészítése:

A sütőporral elkevert átszitált lisztet gyúródeszkára öntjük és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az édesítőport, 1 zacskó vaníliás fruktózt és a tojások sárgáját. A liszt egy részével ezeket a hozzávalókat lágy tésztává gyúrjuk. A hideg vajat felszeleteljük, az őrölt dióval együtt a tészta tetejére tesszük és befedjük a maradék liszttel. Gyors mozdulatokkal az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztából hüvelykujj vastagságú hengereket sodrunk, majd 2cm hosszú darabokra vágjuk. Egyenként tovább hengergetjük őket, amíg elérik a kb. 5cm -es hosszúságot, majd a hengereket kifli alakúra hajtjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített, 180-200ºC-os sütőben 10 percig sütjük, majd a még meleg kifliket megforgatjuk a 1 zacskó vaníliás ízű fruktózban.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

335 g

Teljes mennyiség

335 g

100g szénhidráttartalma: 56g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM