Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

Diós töktortakicsi

A sütőtök szeptembertől december közepéig, végéig beszerezhető, olcsó, ennek ellenére igen sokoldalú és jótékony hatású zöldség. Ha édesség készítéséhez használjuk, remekül illik hozzá a fahéj, a gyömbér vagy akár a szerecsendió, mint ahogy ezt az alábbi sütemény is jól példázza. Könnyű elkészíteni, és biztosan nem lesz ideje megszáradni bármilyen kicsi is a család!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 70 perc sütéssel együtt perc

A recept hozzávalói (16 szelet):

  • 60g Graham liszt
  • 40g Dia-Wellness zéró-6 liszt
  • 100g darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint
  • 100g eritritol
  • 50g margarin
  • 150g sütőtökpüré
  • 3 tojás

A recept elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra. A liszteket keverjük el a darált dióval, a citromhéjjal, a sütőporral, a fűszerekkel és az édesítőszerrel. Keverjük hozzá az olvasztott margarint, a sütőtökpürét és az elkevert tojásokat. Kivajazott fél literes tortaformában süssük 45-50 perc alatt készre.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

101,75 kCal/

5,2 g

3,6 g

7 g

Teljes mennyiség

1628 kCal/

83 g

58,17 g

114,3 g

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM