Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csokis piskótatekercs

A piskóta nagy mumus a kezdő cukrászoknak, de a piskótatekercsre ez hatványozottan igaz. Van azonban néhány szabály, amit ha betartunk, mennyei süteményt készíthetünk, A szabályok: 1. A tésztánál nagyon ügyeljünk arra, hogy a fehérjehab ne törjön meg. 2. Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta. 3. Mindig nedves konyharuha segítségével tekerjük fel, így kisebb a kockázata, hogy összetörik a tészta.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

csokis piskotatekercs alap

 

A recept elkészítése:

 

A tojásokat megmossuk és egyet félreteszünk a krémhez, a maradék hármat pedig szétválasztjuk. A sárgáját 35 g eritritollal kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A tojásos keverékhez részletekben felváltva adjuk hozzá a piskótalisztet és a habot. A masszát előmelegített 170 fokos sütőben barnára sütjük. Közben a csoki krémhez az egész tojást 0,3 dl tejjel és a kakaó porral elkeverjük, a maradék tejet és cukrot pedig felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos masszát, nehogy kicsapódjon és az egészet sűrűre főzzük. Elzárjuk és beledobjuk a vajat. A piskótát még melegen nedves konyharuhába tekerjük, hogy később tekercset formázhassunk belőle. Ha kihűlt a krém vékonyan megkenjük a kitekert piskótát, úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm szegély maradjon, így amikor feltekerjük nem fog kifolyni. Ha kész, mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen és később könnyebb legyen szeletelni a tekercset.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

166 kCal/

9 g

8 g

11 g

Teljes mennyiség

664 kCal/

36 g

32 g

44 g

Egy adag 3db tekercset jelent ebben az esetben.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés