Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Minden, amit a joghurtról tudni érdemes

    A történészek között teljes egyetértés van abban a kérdésben, hogy a joghurt felfedezése, a többi fermentált tejtermékéhez hasonlóan, egy véletlennek…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Fogyókúra okosan

    Az év végi ünnepek és a mozgásszegény hideg hónapok eredménye, hogy a tél végére szinte mindenkin lerakódik több-kevesebb súlyfelesleg. A…

  • Cukorbetegség és epe diéta

    Amikor először szembesülünk a cukorbeteg étrenddel, hirtelen betarthatatlannak tűnik, hogy mostantól kezdve rendszerezettebben kell táplálkoznunk, szénhidrátot számolgatva, folyamatosan éhesen.

  • Egyik alapélelmiszerünk: A kenyér

    Egyik alapélelmiszerünk: A kenyér Szinte elképzelhetetlen az életünk nélküle. Ehetjük minden étkezésre és szinte mindenhez – van, aki még a görögdinnyéhez is szereti :). A…

  • Káposztafélék: a cukorbetegek étrendjéből nem hiányozhatnak!

    Káposztafélék: a cukorbetegek étrendjéből nem hiányozhatnak! A káposztafélék a legolcsóbb zöldségfélék közé tartoznak, nagyon egészségesek, mégis méltatlanul keveset fogyasztunk belőlük. Sokféle káposzta létezik, a káposztafélék közé…

  • A só szerepe az étkezésben

    A nátrium (Na) a szervezetben található só, amit kívülről általában konyhasó formájában viszünk be NaCl vagyis nátriumklorid formájában. A felnőttek…

  • Bogyós gyümölcsök: néhány kivétellel cukorbetegeknek is ajánlhatók

    A bogyós gyümölcsök jótékony hatása többek között magas antioxidáns tartalmukban rejlik. Az antioxidánsok számos pozitív tulajdonsága közül a daganatmegelőző és…

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

A recept hozzávalói (40 szelet):

  • 8 db tojás
  • 10 dkg fruktóz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 6 dkg dió
  • 12 dkg mák
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rum
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A citrommázhoz:

  • 1 db tojás fehérje
  • 6 dkg fruktóz
  • 1 evőkanál citromlé

A recept elkészítése:

A tojásfehérjét a fruktózzal és a citromlével jól kikeverjük. A tojássárgákat a fruktózzal habosítjuk. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom levével és héjával, a darált dióval, a darálatlan mákkal, a rummal, a zsemlemorzsával, és a sütőporos lisztet is belekeverjük. Végül óvatosan beleadagoljuk a keményre felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük és lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, a tészta tetejét bekenjük citromos mázzal.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

68 kCal/289 kJ

7 g

2,3 g

2,9 g

Teljes mennyiség

2749 kCal/11560 kJ

283,2 g

95,4 g

119,4 g

A recept forrása: A recept Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával jelent meg

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés