Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A recept hozzávalói (40 szelet):

  • 8 db tojás
  • 10 dkg fruktóz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 6 dkg dió
  • 12 dkg mák
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rum
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A citrommázhoz:

  • 1 db tojás fehérje
  • 6 dkg fruktóz
  • 1 evőkanál citromlé

A recept elkészítése:

A tojásfehérjét a fruktózzal és a citromlével jól kikeverjük. A tojássárgákat a fruktózzal habosítjuk. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom levével és héjával, a darált dióval, a darálatlan mákkal, a rummal, a zsemlemorzsával, és a sütőporos lisztet is belekeverjük. Végül óvatosan beleadagoljuk a keményre felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük és lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, a tészta tetejét bekenjük citromos mázzal.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

68 kCal/289 kJ

7 g

2,3 g

2,9 g

Teljes mennyiség

2749 kCal/11560 kJ

283,2 g

95,4 g

119,4 g

A recept forrása: A recept Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával jelent meg

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés