Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (11 Értékelés)

Nagyon egyszerűen elkészíthető aprósütemény recept. Olyan finom, hogy csak az tudhatja, aki már kipróbálta!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (12 darab):

A recept elkészítése:

A tojások sárgáját az édesítő porral és a vaníliás fruktózzal tálba tesszük és 1 perc alatt elektromos keverőgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a sütőporral elkevert őrölt mandulát. A hozzávalókat egynemű tésztává dolgozzuk össze. ()A tésztának nem szabad ragacsosnak lennie!)

A gyúródeszkát meghintjük 1 csomag vaníliás ízű fruktózzal, és ezen nyújtjuk ki a tésztát 5mm vastagra. Csillag alakú formával apró süteményeket szaggatunk ki belőle. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 180-200°C-on (4-6 fokozat) 10 percig sütjük.

A citromlevet összekeverjük 1 zacskó Cyroma citromhéj ízű fruktózzal és a még forró sütemények tetejére kenjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

3,5 g

Teljes mennyiség

44 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

+1 # Kriszti 2013-11-23 11:57
Köszi az ötletet, a fruktózt én kihagytam, helyette Oetker féle citrom és vanília aromát használok így még jobban redukálom az energiaértéket. Amúgy isteni és villámgyorsan elkészül.
Ja és kicsit több citromlé kellett bele, hogy összeálljon nyújtható masszává.
Puszi mindenkinek!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet