Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (11 Értékelés)

Nagyon egyszerűen elkészíthető aprósütemény recept. Olyan finom, hogy csak az tudhatja, aki már kipróbálta!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (12 darab):

A recept elkészítése:

A tojások sárgáját az édesítő porral és a vaníliás fruktózzal tálba tesszük és 1 perc alatt elektromos keverőgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a sütőporral elkevert őrölt mandulát. A hozzávalókat egynemű tésztává dolgozzuk össze. ()A tésztának nem szabad ragacsosnak lennie!)

A gyúródeszkát meghintjük 1 csomag vaníliás ízű fruktózzal, és ezen nyújtjuk ki a tésztát 5mm vastagra. Csillag alakú formával apró süteményeket szaggatunk ki belőle. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 180-200°C-on (4-6 fokozat) 10 percig sütjük.

A citromlevet összekeverjük 1 zacskó Cyroma citromhéj ízű fruktózzal és a még forró sütemények tetejére kenjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

3,5 g

Teljes mennyiség

44 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

+1 # Kriszti 2013-11-23 11:57
Köszi az ötletet, a fruktózt én kihagytam, helyette Oetker féle citrom és vanília aromát használok így még jobban redukálom az energiaértéket. Amúgy isteni és villámgyorsan elkészül.
Ja és kicsit több citromlé kellett bele, hogy összeálljon nyújtható masszává.
Puszi mindenkinek!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM