Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

A citrom mindig könnyen hozzáférhető, egészséges és olcsó. Utánozhatatlanul frissítő ízét és illatát hordozza ez a süti. Készítse el receptünk alapján, nem fog csalódni benne!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (20 szelet):

A recept elkészítése:

A vajat felolvasztjuk és lehűtjük, majd hozzáadjuk a Canderel édesítő port, a Cyroma vaníliás ízű fruktózt, a tojásokat, a sót, a citrom héját és egy citrom levét. A kétféle lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd apránként a tésztához adjuk. A tésztát őzgerinc formába öntjük, előmelegített sütőbe 180°C fokon (gázsütő hatos fokozat) a középső rácson kb. 1 órán keresztül sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk hűlni 10 percen keresztül, majd kiborítjuk. A máz elkészítése: sűrű krémmé keverjük a másiki citrom levét, lereszelt héját és a Cyroma citromhéj ízű fruktózt, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

100g sütemény kb. 32,7g szénhidrátot tartalmaz

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

11,3 g

Teljes mennyiség

226 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés