Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

A banán a legkedveltebb déligyümölcs, remek kálium és B6 vitamin forrás, de magas a rost-, C-vitamin-, magnézium- és biotin tartalma is. Receptünk egy igazán finom különlegesség, mivel azonban más gyümölcsökhöz képest a banán kevésbé lédús, ezért sajnos több kalóriát és több cukrot tartalmaz.

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (20 szelet):

A recept elkészítése:

A tojásokat összekeverjük az édesítőporral és a vaníliás fruktózzal, majd hozzáadjuk a feldarabolt banánt. Ehhez keverjük apránként a sütőport és az átszitált lisztet. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a tésztát a formában, majd ezután kiborítjuk és felszeleteljük.

100g sütemény szénhidráttartalma: 37g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

17,5 g

Teljes mennyiség

350 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM