Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

A banán a legkedveltebb déligyümölcs, remek kálium és B6 vitamin forrás, de magas a rost-, C-vitamin-, magnézium- és biotin tartalma is. Receptünk egy igazán finom különlegesség, mivel azonban más gyümölcsökhöz képest a banán kevésbé lédús, ezért sajnos több kalóriát és több cukrot tartalmaz.

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (20 szelet):

A recept elkészítése:

A tojásokat összekeverjük az édesítőporral és a vaníliás fruktózzal, majd hozzáadjuk a feldarabolt banánt. Ehhez keverjük apránként a sütőport és az átszitált lisztet. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a tésztát a formában, majd ezután kiborítjuk és felszeleteljük.

100g sütemény szénhidráttartalma: 37g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

17,5 g

Teljes mennyiség

350 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés