Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

Almáskosárka

Ez a desszert nem csak nagyon finom, hanem igazán látványos is. Már sütés közben kellemes almás-fahéjas illat lengi be a konyhát, így mindenki alig várja majd, hogy elkészüljön! Megéri ráfordítani a 2*30 percet!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 30+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 db M-es méretű tojás sárgája
  • 5 közepes méretű alma
  • 150 g eritritol
  • 100 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g sima liszt
  • ½ zacskó sütőpor
  • 30 g zabkorpa
  • 100 g light margarin
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • fahéj, só

Almáskosárkahv

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet, a zabkorpát, a sütőport, sót összekeverjük, hozzáadjuk az elkevert hideg tojássárgáját és tejfölt és a hideg margarint, majd az egészet pár perc alatt összegyúrjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. Az almákat megpucoljuk és apró kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy edényben az eritritollal és fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát pár mm-esre nyújtjuk és egy nagyobb szájú pohár szájával köröket vágunk belőle, amiket egy muffin formába nyomogatunk, ezek lesznek a kosárkáink. Beletöltjük a párolt almát, a tetejére pedig kicsi szíveket szaggatunk a tésztából. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

96 kCal/

9,5 g

3,8 g

4,3 g

Teljes mennyiség

384 kCal/

30 g

15,2 g

17,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés