Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Almáskosárka

Ez a desszert nem csak nagyon finom, hanem igazán látványos is. Már sütés közben kellemes almás-fahéjas illat lengi be a konyhát, így mindenki alig várja majd, hogy elkészüljön! Megéri ráfordítani a 2*30 percet!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 30+30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 db M-es méretű tojás sárgája
  • 5 közepes méretű alma
  • 150 g eritritol
  • 100 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g sima liszt
  • ½ zacskó sütőpor
  • 30 g zabkorpa
  • 100 g light margarin
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • fahéj, só

Almáskosárkahv

 

A recept elkészítése:

 

A kétféle lisztet, a zabkorpát, a sütőport, sót összekeverjük, hozzáadjuk az elkevert hideg tojássárgáját és tejfölt és a hideg margarint, majd az egészet pár perc alatt összegyúrjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. Az almákat megpucoljuk és apró kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy edényben az eritritollal és fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát pár mm-esre nyújtjuk és egy nagyobb szájú pohár szájával köröket vágunk belőle, amiket egy muffin formába nyomogatunk, ezek lesznek a kosárkáink. Beletöltjük a párolt almát, a tetejére pedig kicsi szíveket szaggatunk a tésztából. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

96 kCal/

9,5 g

3,8 g

4,3 g

Teljes mennyiség

384 kCal/

30 g

15,2 g

17,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM