Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Túrógombóc gyümölcsszósszal

Nagy klasszikus reform stílusban. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg sovány túró
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál (7,5 dkg) búzadara
  • 20 dkg eper, vagy erdei gyümölcs mix
  • 2 evőkanál eritrit

 

A recept elkészítése:

 

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és pici sót, összedolgozzuk, és az elkészült masszát kb. fél órát pihentetjük. A túrós masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk , majd enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Elkészítjük a gyümölcsös öntetet: a gyümölcsöt meghintjük az édesítőszerrel, majd lassú tűzön összeforraljuk, szükség esetén kevés vízzel higítva. Tálaláskor a gombócokat négyfelé osztjuk, és ráöntjük a gyümölcsös szószt.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

235 kCal/

22,1 g

22,5 g

6,3 g

Teljes mennyiség

940 kCal/

88,4 g

90 g

25,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés