Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Túrógombóc gyümölcsszósszal

Nagy klasszikus reform stílusban. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg sovány túró
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál (7,5 dkg) búzadara
  • 20 dkg eper, vagy erdei gyümölcs mix
  • 2 evőkanál eritrit

 

A recept elkészítése:

 

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és pici sót, összedolgozzuk, és az elkészült masszát kb. fél órát pihentetjük. A túrós masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk , majd enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Elkészítjük a gyümölcsös öntetet: a gyümölcsöt meghintjük az édesítőszerrel, majd lassú tűzön összeforraljuk, szükség esetén kevés vízzel higítva. Tálaláskor a gombócokat négyfelé osztjuk, és ráöntjük a gyümölcsös szószt.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

235 kCal/

22,1 g

22,5 g

6,3 g

Teljes mennyiség

940 kCal/

88,4 g

90 g

25,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés