Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (15 darab):

  • 500g sovány tehéntúró
  • 50g búzadara
  • 50g zabpehely
  • 3 db tojás
  • folyékony édesítőszer
  • 50g zsemlemorzsa
  • 50g margarin

Az öntethez:

A recept elkészítése:

Az áttört túrót kézi robotgéppel összekeverjük a búzadarával, a zabpehellyel, a tojásokkal és az ízlésnek megfelelő mennyiségű folyékony édesítőszerrel. Ezután 15 percig állni hagyjuk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk és bő lobogó sózott vízben megfőzzük. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. A gombócokat egy tálra szedjük. Egy lábosban megolvasztjuk a margarint, majd ezen megpirítjuk a zsemlemorzsát. Levesszük a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kész gombócokat. Tálaláskor a tejföl és a vaníliás ízű fruktóz keverékéből készült, meglangyosított öntettel kínáljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 darab

7,7 g

Teljes mennyiség

115,5 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés