Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

turogomboc

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne evett volna túrógombócot. Van aki simán, van, aki sok cukorral/édesítőszerrel kedveli, azonban az eredmény mindig ugyanaz: bármennyi készül is belőle, a végeredmény mindig ugyanaz: az utolsó darabig elfogy. Sokan gondolják, hogy magyar eredetű desszertről van szó, az igazság az, hogy a Monarchia idején az osztrákoktól jött át hozzánk, és nálunk már leegyszerűsítve terjedt el. Persze így is nagy kedvenc!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30+120 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

turogombochvalok

A recept elkészítése:

A tortazselét feloldjuk a hideg tejben, lábasba öntjük, hozzáadjuk az eritritolt, a búzadarát és belereszeljük a citrom héját. Folyamatosan kevergetve lassan felforraljuk, különben csomós lesz. Pár percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, a dara pedig megpuhul. Várjuk meg amíg kihűl, a folyamatot gyorsítja, ha egy lapos tányérba kiöntjük a masszát. Utána hozzákeverhetjük a túrót és kezdődhet is a gombóc gyártás. Vizes kézzel formázzuk a golyókat, így nem tapad majd a kezünkhöz. A kész gömböket forgassuk a morzsába (édesszájúak ehhez is tehetnek eritritolt). Tálaljuk tejföllel meglocsolva, porcukor helyettesítővel megszórva.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

379,2 kCal/

30,3 g

20,8 g

18,1 g

Teljes mennyiség

1516,8 kCal/

121,2 g

83,2 g

72,4 g

1 adag 5db gombócot tartalmaz.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés