Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

tiramisu

A tiramisu világszerte az egyik legnépszerűbb desszert, annak ellenére, hogy egy viszonylag modern édességről van szó. Nem hiába populáris, hiszen nagyon könnyen elkészíthető és a sütésben járatlanok számára sem kihívás. Pontos eredetét még mindig vitatják, csupán az a biztos, hogy először 1983-ban dokumentálták Tiramisu néven, de sokak szerint már korábban is létezett. A neve pedig azért tiramisu, mert a szó jelentése “dobj fel”, ami a kávé hatására utal.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

A recept elkészítése:

Első lépésként főzünk egy jó erős kávét és félre tesszük, amíg kihűl. A mascarponet egy tálba kanalazzuk. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a sajthoz adjuk. A fehérjét habbá verjük, majd a robotgéppel krémesre keverjük a másik tál tartalmát is, de csak miután hozzáadtuk az eritritolt. A felvert tojáshabot óvatosan a krémbe keverjük. A babapiskótákat a kávéba mártjuk, majd a krémmel poharakba rétegezzük, végül kakaó porral megszórjuk. Legalább 10 órán át hűtőben tartjuk, hogy a piskóta megpuhuljon és a desszert összeérjen.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

274 kCal/

20,1 g

17,3 g

9 g

Teljes mennyiség

1096 kCal/

80,4 g

69,2 g

36 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés