Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

szalagosfank

Ez a klasszikus ünnepi fánk valószínűleg mindenki számára ismert. Ez a változat azonban jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint az eredeti recept, miközben ízben és állagban semmi különbség nincs a kétféle tészta között. A magasabb rosttartalom miatt pedig lassabban szívódik fel és emeli meg a vércukor szintet. Bár ezt a változatot sem ehetjük számolatlanul, de egy megfelelő ételsor végén 1-2 db még beleférhet az engedélyezett kb. 50 g szénhidrát mennyiségbe, de akár tízóraira, uzsonnára is megehetünk 1 darabot a kávénk mellé.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (20 darab):

 

 

 

A recept elkészítése:

 

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A kétféle lisztet az eritritolt, az olvasztott margarint és a tojássárgájákat elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk a tésztát. 30 percig meleg helyen pihentetjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és 15 percig megint kelesztjük a tésztát, majd minden fánk közepébe lukat nyomkodunk. Ezzel az oldallal lefelé a forró olajba dobjuk és kb. 3 perc után megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A lecsepegtetett fánkok mélyedéseibe diabetikus lekvárt töltünk. (Figyelem!: A tápanyagszámításba nem vettük figyelembe a lekvárt!)

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

129 kCal/

9,2 g

6,4 g

5,6 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés