Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Sült alma vanília sodóval

Egy illatos és krémes, isteni desszertet nem feltétlenül macerás és hosszadalmas elkészíteni, és még az sem biztos, hogy sokféle alapanyag és nagy konyhai rutin kellene hozzá. A sült alma például gyors, olcsó és isteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat alaposan mossuk meg, és a tetejénél vágjuk körbe (de ízlés szerint a magházát is eltávolíthatjuk). Előmelegített sütőben, hőálló edénybe rakva megsütjük. Közben készítsük el a sodót. Kb. 8-10 kanál tejben keverjük el csomómentesen a pudingport, adjuk hozzá a maradék tejet, és főzzük addig, míg sűrűsödni kezd. Mikor elkészült, akkor keverjük bele az édesítőport.
A sült almákat helyezzük tányérra, a vanília sodót mellé öntve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

180 kCal/

28,5 g

8 g

3 g

Teljes mennyiség

720 kCal/

114 g

32 g

12 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés