Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Sütőtök krém

A sütőtökért rajongók minden bizonnyal értékelni fogják ezt az egyszerű, ám nagyszerű receptet.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 -120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 db kanadai bébitök (kb. 80 dkg)
  • 3 dkg mazsola
  • ½ dl 100 %-os narancslé
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál diétás méz
  • 1 evőkanál rum (vagy pici rum aroma)

 

A recept elkészítése:

 

Egy tálkában a narancslébe előző nap áztassuk be a mazsolát. A tököt alaposan mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk félbe, a magokat kikaparva, előmelegített sütőben süssük meg. A megsült tök húsát vájjuk ki, egy részét tegyük félre díszítéshez. A többit turmixoljuk össze a mazsoláról leszűrt narancslével, rummal ( ez el is hagyható), diétás mézzel és reszelt citromhéjjal. A kész krémbe keverjük bele az áztatott mazsolát, rakjunk bele csipetnyi sót, és ízesítsük tetszés szerint citromlével. Osszuk el üveg tálkákba és díszítsük az apró kockára vágott, félretett sült tökkel és citrom karikával. Fogyasztás előtt tetszés szerint le is hűthetjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

231 kCal/

46,4 g

3,2 g

3 g

Teljes mennyiség

924 kCal/

185,6 g

12,8 g

12 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés