Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Sültalma

Gyorsan elkészíthető egyszerű, mégis különleges desszert, amely beillatozza otthonunkat. Bár jellemzően téli édesség, az év bármely részében kellemes kényeztetés lehet!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db közepes méretű alma
  • 2 evőkanál mézpótló
  • 4 szem dió
  • fahéj, szegfűszeg

Sültalmahv

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat megmossuk, a tetejét a szárával együtt levágjuk, ez lesz a kalapja, a magházat kivágjuk. A lukba mézet csorgatunk, az összetört dióval és csipetnyi fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor a saját „kalapjával" díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

135 kCal/

18,9 g

2,5 g

6,3 g

Teljes mennyiség

540 kCal/

75,6 g

10 g

25,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés