Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Sültalma

Gyorsan elkészíthető egyszerű, mégis különleges desszert, amely beillatozza otthonunkat. Bár jellemzően téli édesség, az év bármely részében kellemes kényeztetés lehet!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db közepes méretű alma
  • 2 evőkanál mézpótló
  • 4 szem dió
  • fahéj, szegfűszeg

Sültalmahv

 

A recept elkészítése:

 

Az almákat megmossuk, a tetejét a szárával együtt levágjuk, ez lesz a kalapja, a magházat kivágjuk. A lukba mézet csorgatunk, az összetört dióval és csipetnyi fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tálaláskor a saját „kalapjával" díszítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

135 kCal/

18,9 g

2,5 g

6,3 g

Teljes mennyiség

540 kCal/

75,6 g

10 g

25,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés