Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

sárgadinnyésgyümölcssaláta

Egy jól összeállított gyümölcssaláta remek frissítő desszert lehet a forró nyári napokon. Élettanilag is sokkal jobban járunk vele, mint egy szelet süteménnyel, ami után biztosan bűntudatunk lesz!

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg sárgabarack
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg görögdinnye
  • 10 dkg málna
  • citromlé
  • folyékony édesítőszer,vagy egyéb energiamentes édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A sárgadinnye héját mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra. Vágjuk félbe a dinnyét, távolítsuk el a magokat, és a gyümölcs húsát karalábévájóval szedjük ki egy tálba. Daraboljuk fel a sárgabarackot és az almát, és citrommal meglocsolva adjuk a sárgadinnyéhez. Görögdinnyéből is karalábévájóval szedjünk 10 dkg-nyi gyümölcshúst, és adjuk a többi gyümölcshöz. Locsoljuk meg kevés édesítőszerrel, majd óvatosan keverjük össze. A gyümölcssalátát osszuk el négy tálkába, vagy töltsük vissza a dinnyehéjakba. A tetejét díszítsük a málna szemekkel (vagy egyéb piros színű gyümölccsel). Az édesítőszer helyett használhatunk apróra vágott sztívia leveleket is ízesítésre. Fóliába csomagolva hűtőben érlelhetjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

76 kCal/318 kJ

17,8 g

1,2 g

0 g

Teljes mennyiség

304 kCal/1272 kJ

71,2 g

4,8 g

0 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés