Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Rizsfelfújt

Egy néhány évvel ezelőtti statisztika szerint a magyarok leggyakrabban erre az ételre kerestek rá a neten. Ebből arra merünk következtetni, hogy a rizsfelfújt vagy más néven rizskoch alapvető, fontos étel a számunkra és gyakran megkívánjuk. A másik, amire ez alapján gondolni lehet, hogy nem vagyunk biztosak az elkészítésében. Ez utóbbi helyzetre tökéletes megoldást kínál ez a recept!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 - 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 12 dkg rizs
  • 5 dl tej 1,5 %-os
  • 1 dl víz
  • 2 db tojás
  • Folyékony, vagy egyéb energiamentes édesítőszer
  • 5 dkg xilit
  • 3 dkg mazsola (kihagyható)
  • 1 csomag vaníliás cukor (8 g), vagy vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dkg zsír, vagy 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg zsemlemorzsa

 

A recept elkészítése:

 

A rizst a vízben kezdjük el főzni. Amikor a vizet már magába szívta, adjuk hozzá a fél liter tejet, és alacsony lángon gyakori kevergetés mellett addig főzzük, míg a tejet is magába szívja. Tűzről levéve, édesítjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral. Fedővel lefedve tegyük félre, hogy a rizs még a gőzben tovább puhuljon, majd hagyjuk kihűlni. A mazsolát, ha tehetjük, áztassuk be előre egy kis vízbe. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgáját keverjük ki a xilittel. A kihűlt rizshez adjuk hozzá a xilittel kikevert tojássárgát, a leszűrt mazsolát, és óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét. Tetszés szerinti formájú hőálló edényt (tepsi, torta- vagy kuglófforma) kenjünk meg a zsiradékkal, és szórjuk meg a zsemlemorzsával, majd öntsük bele a rizses masszát. Elmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük kb. fél órát. Formából való kiborítás előtt hagyjuk kissé kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg édesítőporral.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

326 kCal/

48,2 g

9,9 g

9,6 g

Teljes mennyiség

1304 kCal/

192,8 g

39,6 g

38,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés